Asiakkaita ja projekteja

Olen yksinyrittäjä, mutta haluan olla yhdessä tekijä. Toivonkin löytäväni rinnalleni mahdollisimman paljon yhteistyökumppaneita ja sidosryhmiä, joiden kanssa suunnitella ja toteuttaa yhdessä luontoutumista. Uskon moniammatillisuuteen, verkostoitumiseen ja yhteistyöhön.

Olen avoin kaikenlaisille yhteistyöehdotuksille, jotka tukevat ihmisten luontoutumista ja arvojani Luontouttajana. Heitä siis hullutkin ehdotuksesi minulle, katsotaan mihin se johtaa!

Käynnissä olevia yhteistöitä ja projekteja:

Hämeenlinnan kaupungin työllisyyspalvelut:

Kesä kaikilla -palvelu: luontolähtöistä toimintaa pienryhmässä kesän 2021 ajan Hämeenlinnassa.

Tulossa syksyllä: Koutsi-palvelu (luontolähtöistä pienryhmä- tai yksilövalmennusta työllistymisen ja hyvinvoinnin tueksi)

Toteutettuja luontoutuksia ja projekteja:

Luontohetkiä vanhemmalle ja vauvalle, Hämeenlinnan kaupunki

Kokeilu toteutettiin alkukesällä 2021 yhteistyössä Hämeenlinnan kaupungin lapsiperheiden palveluiden kanssa. Tiedote toiminnasta: Vauvaperheiden hyvinvointia tuetaan luontohetkillä - Hämeenlinna (hameenlinna.fi)

Koordinoin ja toteutin kokeilun kokonaisvaltaisesti: toiminnan suunnittelu ja ideointi, alkukysely kohderyhmälle, toiminnan markkinointi kohderyhmälle, tiedotteen kirjoittaminen ja levittäminen, toiminnan sisällön suunnittelu, ryhmien koostaminen eri alueille, toiminnasta tiedottaminen osallistujille ennen, aikana ja jälkeen toiminnan, eri alueiden ryhmien ohjaus yhdessä kaupungin työntekijän kanssa, päättyneiden ryhmien vaikuttavuuden mittaaminen palautekyselyllä, medianäkyvyys.

Toiminta sai erinomaista palautetta ja sitä jatketaan jossain muodossa tulevaisuudessakin.

Sisältömarkkinointiyhteistyö, Visit Hämeenlinna

Toteutin kesä-heinäkuussa 2021 markkinointiyhteistyön Visit Hämeenlinnan kanssa. Etsin ja esittelin omissa somekanavissani 50 Hämeenlinnan maaseudun helmeä, eli 50 syytä piipahtaa pitäjiin. Vinkit koostettiin myös Visit Hämeenlinnan nettisivuille:

50 syytä piipahtaa pitäjiin – Hämeenlinnan maaseudun helmet: Renko - Hämeenlinna (hameenlinna.fi)

50 syytä piipahtaa pitäjiin – Hämeenlinnan maaseudun helmet: Kalvola - Hämeenlinna (hameenlinna.fi)

50 syytä piipahtaa pitäjiin – Hämeenlinnan maaseudun helmet: Hauho - Hämeenlinna (hameenlinna.fi)

50 syytä piipahtaa pitäjiin – Hämeenlinnan maaseudun helmet: Lammi - Hämeenlinna (hameenlinna.fi)

50 syytä piipahtaa pitäjiin – Hämeenlinnan maaseudun helmet: Tuulos - Hämeenlinna (hameenlinna.fi)

Luontoutumisretket Hämeenlinnan kaupungin testiperhe-kampanjan perheille

Hämeenlinnan kaupunki kehittää tulevaisuuden palveluita yhdessä asukkaiden kanssa. Olin mukana testiperhekampanjassa, jossa erilaiset perheet testaavat ja arvioivat valikoimiaan palveluita. Lue lisää täältä: https://www.hameenlinna.fi/hallinto-ja-talous/osallistu-ja-vaikuta/testiperheet/kaupungin-tulevaisuuden-rakentavat-kaupunkilaiset/

Toteutin palveluitani valinneille kolmelle perheelle seuraavanlaisia luontoutumiselämyksiä:

  1. Rento luontoutumisretki Honkalanrantaan (2 aikuista, 2 lasta): Retkeen sisältyi pientä toiminnallista tekemistä, riippumattojen virittelyä ja siellä kölllöttelyä, retkikeittimen käyttöä ja letunpaistoa sekä luonnon ihmettelyä.
  2. Luova luontoutumisretki Honkalanrantaan (3 aikuista, 5 lasta): Retkeen sisältyi toiminnallista seikkailua, erilaisia luovia ja taiteellisia toimintapisteitä, riippumattoilua, retkikeittimellä tehtyjä popcorneja ja kaakaota, sekä luonnon tarkkailua.
  3. Seikkailuhenkinen villiyrttiretki Rengossa (2 aikuista, 4 lasta): Retkeen sisältyi villiyrttien opiskelua tarinan ja seikkailun avulla. Lopuksi nautiskeltiin yrttiteetä ja rentoutettiin jalkoja yrttijalkakylvyssä. Apunani villiyrttiasiantuntijana tässä luontoutuksessa oli Pirkko-Liina, minä kehitin ja koordinoin sisällön.

Vapaaehtoisten virkistysretket, Hämeenlinnan Seudun Omaishoitajat ry

Ohjasin rentouttavan ja virkistävän luontoutumishetken janakkalalaisille omaishoitajille perjantaina 28.5.2021 Janakkalan Laurinmäellä. Yhdistyksen vapaaehtoiset puolestaan pääsivät luontoutumaan ja virkistymään vapaaehtoisten iltapäivässä torstaina 3.6.2021 Aulangolla. Molemmissa luontoutumishetkissä kesto oli yhden tunnin, ja se sisälsi erilaisia luontolähtöisiä yksilöharjoituksia sekä loppurentoutuksen.

UEFA Playmakers -kerho, Parolan Visa ry

Ohjasin Parolan Visassa 5-6-vuotiaiden tyttöjen Frozen II -elokuvaan perustuvaa jalkapallokerhoa, UEFA Playmakersia. Kerho kokoontui kymmenen kertaa alkukesän 2021 aikana.

Viestintä- ja markkinointitehtävät, Alkumaa Oy

Toteutin pienimuotoisesti markkinointi- ja viestintätöitä Alkumaa Oy:lle syksyn 2020 ja kesän 2021 välisenä aikana. Yhteistyö jatkuu edelleen yksittäisten tehtävien osalta.

Tehtävät: esitteiden tuotanto, nettisivujen tekstit, sosiaalisen median sisällöntuotanto ja some-opastus sekä viestintä-, markkinointi- ja myyntitoimenpiteiden sparrailu ja avustus.

Luontoutusmuistoja menneisyydestä:

- Yhteisöpedagogiopintojen opinnäytetyönä suunnittelin ja ohjasin luontolähtöisen toiminnan ryhmän senioreille Hämeen Setlementti ry:ssä. Luontouttajan sydäntä lämmittää, että tämä vuonna 2018 luotu Luontoseniorit-ryhmä jatkaa edelleen aktiivisesti toimintaansa. Luontosenioreiden tapahtumakalenteri.

- Vuonna 2018 löysin Eräkertut ry:n, joka on naisten retkeilyä edistävä yhdistys Pirkanmaalla. Olen osallistunut Eräkerttujen toimintaan omien mahdollisuuksien mukaan. Vuodesta 2020 alkaen olen kuulunut Eräkertut ry:n hallitukseen eli Nokkaan. Olen myös osa Viestintäparvea, eli yhdistyksen vapaaehtoista viestintätiimiä.

- Vuonna 2019 suunnittelin ja ohjasin Hämeen Lastenliiton järjestämän alakouluikäisten lasten luontokerhon Rengon koululla.

Muita yhteistöitä:

Jere Salonen

Nettisivuni on suunnitellut ja toteuttanut Jere Salonen: https://jere.co/

Suosittelen lämpimästi Jereä nettisivujen tekijänä.

Palautteita Luontohetkiä vanhemmalle ja vauvalle -toiminnasta

"Ensinnäkin koko tapahtuman idea on loistava ja ilmoittautuneiden määrä kertoo, että tarvetta tällaiselle on. Kaikki meni hienosti ja asiat oli hyvin mietitty. Vaaveleiden kanssa ei liiaksi voikaan suunnitella, sillä heidän ehdoilla on mentävä. Hyvää vertaistukikeskustelua, äitien kohtaamisia ja ennen kaikkea meidän mussukoiden kohtaamisia <3"

"Hienoa että järjestettiin tällaista toimintaa, oli mukavaa saada vertaistukea ja tavata muita vauvoja ja äitejä. Ja itse sain kivoja ideoita luonnossa liikkumiseen ja rentoutumiseen."

"Oli kyllä hieno idea yhdistää luontoilu ja tutustuttaminen toisiin äiteihin -kiitos tästä! Todella toivon että tällainen jatkuisi mahdollisuutena muillekin sittenkin kun koronasta päästään ja mammakahvilat yms taas aukeaa."

"Kiitos kovasti järjestelyistä, kokonaisuus oli tosi onnistunut ja positiivinen kokemus."