Luontoutumisliikunta® -pilottiryhmä (täynnä)

HUOMIO! Pilottiryhmä on nyt täynnä. Vielä voi ilmoittautua varasijalle. Kiitos kaikille ilmoittautuneille!

TIEDOTE 15.3.2022

ETSITÄÄN OSALLISTUJIA LÄHILUONTOA JA LIIKUNTAA YHDISTÄVÄN RYHMÄTOIMINNAN PILOTTIRYHMÄÄN

Rengossa alkaa huhtikuussa luontoutumisliikunta® -konseptin pilottiryhmä, johon etsitään yli 65-vuotiaita osallistujia. Maksuttomassa toiminnassa yhdistyvät luontoympäristö, terveysliikunta ja yhteisöllisyys. Tavoitteena on edistää ikääntyvien hyvinvointia ja toimintakykyä luontolähtöisen toiminnan avulla sekä ehkäistä yksinäisyyttä ja liikkumattomuutta. Toiminnan suunnittelee ja ohjaa Luontouttaja® Jaana Santanen, yhteistyökumppanina pilottiryhmässä on Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy.

Toiminta perustuu luonnon ja liikunnan tutkittuihin terveys- ja hyvinvointivaikutuksiin. Luonnossa oleilu voi esimerkiksi alentaa verenpainetta, vähentää stressiä, rentouttaa ja rauhoittaa, lisätä myönteisiä ajatuksia, kohentaa mielialaa ja vähentää yksinäisyyden tunteita. Kevyt liikunta luonnossa tehostaa vaikutuksia entisestään, ja tuo liikunnan hyödyt osaksi toimintaa.

Toiminnan kehittäjänä ja ohjaajana toimii hämeenlinnalainen luontohyvinvointiyrittäjä, Luontouttaja® Jaana Santanen. Pilottiryhmä on samalla hänen liikuntaneuvojaopintojensa näyttöohjaus. Pilottiryhmän taustatukena toimii Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy. Liikuntahallien johtava liikunnanohjaaja Panu Tavisalo näkee toiminnalle tarvetta:

“Tällaista ikääntyvien hyvinvointia tukevaa toimintaa tarvitaan juuri nyt enemmän kuin koskaan. Toivon, että saamme ryhmään mukaan erityisesti ikääntyviä, jotka eivät muuten juuri liiku tai kokevat yksinäisyyttä.”

Liikuntaosuudet ovat kevyttä tai korkeintaan reipasta liikuntaa ja ne sopivat myös sellaisille toimintakykyisille ikääntyville, jotka eivät harrasta säännöllistä liikuntaa. Liikunnallisia harjoituksia tehdään luontoympäristöä ja -elementtejä hyödyntäen, esimerkiksi risujumpan, sauvakävelyn, metsäkuntosalin ja metsäkehonhuollon muodossa. Luontoharjoituksissa tehdään aistiharjoituksia, rentoudutaan luonnon äärellä ja herätellään luovuutta.

Ryhmään mahtuu enintään kahdeksan henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä. Etusijalla ovat kuitenkin renkolaiset. Osallistujien tulee olla toimintakykyisiä ja kyetä liikkumaan ilman apua. Jos sinulla on sairauksia, jotka voivat vaikuttaa osallistumiseesi, varmistathan ensin lääkäriltä osallistumisesi. Osallistujille tehdään terveyteen liittyvä aloituskysely ennen ensimmäistä tapaamista. Toiminta on maksutonta.


Ryhmän tapaamiset:

  • Keskiviikkoisin klo 14–15.30, ajalla 13.4.2022–15.6.2022 (10 tapaamista).
  • Tapaamispaikat ovat Rengon keskustan tuntumassa, esimerkiksi Käräjämäen ulkoliikuntapaikalla.


Ilmoittautuminen:

Ilmoittaudu ohjaaja Jaanalle viimeistään pe 1.4.2022 jollain seuraavista tavoista:

  • Lähetä tekstiviesti: 045 341 1388 (kerro nimesi, ikäsi, asuinpaikkasi)
  • Lähetä sähköposti: luontouttaja(at)gmail.com (kerro nimesi, ikäsi, asuinpaikkasi)
  • Jos edellä mainitut tavat ovat sinulle haasteellisia, voit myös soittaa (ma-pe klo 9-15): 045 341 1388.


Lisätiedot:

Jaana Santanen, Luontouttaja®

045 341 1388

luontouttaja(at)gmail.com

www.luontouttaja.fi