Referenssejä

Toteutettuja luontoutuksia ja projekteja:

Luontohetkiä vanhemmalle ja vauvalle, Hämeenlinnan kaupunki (2021)

Kokeilu toteutettiin alkukesällä 2021 yhteistyössä Hämeenlinnan kaupungin lapsiperheiden palveluiden kanssa.

Koordinoin ja toteutin kokeilun kokonaisvaltaisesti: toiminnan suunnittelu ja ideointi, alkukysely kohderyhmälle, toiminnan markkinointi kohderyhmälle, tiedotteen kirjoittaminen ja levittäminen, toiminnan sisällön suunnittelu, ryhmien koostaminen eri alueille, toiminnasta tiedottaminen osallistujille ennen, aikana ja jälkeen toiminnan, eri alueiden ryhmien ohjaus yhdessä kaupungin työntekijän kanssa, päättyneiden ryhmien vaikuttavuuden mittaaminen palautekyselyllä, medianäkyvyys. Toiminta sai erinomaista palautetta ja sitä jatketaan tulevaisuudessakin. Kokeilusta syntyi toimintamalli, jota voi hyödyntää ja soveltaa muillekin asiakasryhmille.

Kesällä 2022 toimintaa jatketaan Luontohetkiä isille ja lapsille -toimintana, eli samaa toimintamallia sovelletaan isien ja lasten yhteiseen luontoutumiseen.

Luontoutumisliikuntaa® Sibeliuksen hengessä Ilorannassa (2022)

Maaliskuussa 2022 Ilorannan senioriviikkoa viettäneet eläkeläiset pääsivät testaamaan uutta luontoutumisliikunta® -ryhmätoiminnan ja ohjelmapalveluiden konseptia, jossa yhdistyvät luontoharjoitukset ja lempeä liikunta luontoympäristössä. Tämä tunnin kestänyt elämys paketoitiin Sibeliuksen luontoinspiraation ja sävellysten ympärille. Tunnin aikana aistittiin luontoa upean metsälaavun ympäristössä niin luontoa aistien kuin Sibeliuksen sävellysten tahtiin. Lisäksi vetreytettiin kehoa lempeän risujumpan tahdissa, Sibeliuksen sulosointuja mukaillen.

Työhyvinvointi- ja tiimipäivät Hämeen Setlementti ry:n eri tiimeille (2021)

  • Virkistävä ja rentouttava tiimipäivä Aulangolla
  • Virkistävä ja rentouttava tiimipäivä Ahvenistolla

Vapaaehtoiskeskus Pysäkin Vanhustenviikon tapahtuma (2021)

  • Suunnittelin ja toteutin LuontoPysäkki - toiminnallisen aistimatkan Kumppanuustalon pihapiirissä ikääntyneille, osana Vanhustenviikon ohjelmaa. Toiminnallinen luonnon terveys- ja hyvinvointivaikutuksiin perustuva rastirata. Tietoa, kokemuksia, elämyksiä.

Hämeen Setlementin senioritoiminnan Vanhustenviikon tapahtumat (2021)

  • Vapaaehtoisten Senioriklovnien virkistys- ja rentoutumishetki Ahvenistollla. Luovaa toimintaa, rentoutumista, tulistelua.
  • Luontosenioreiden retki Sibeliuksen hengessä Sibeliuksen Metsään Aulangonjärvellä: Sibeliuksen säveliä, luovaa toimintaa, rentoutumista riippumatoissa ja mättäällä.

Sisältömarkkinointiyhteistyö, Visit Hämeenlinna (2021)

Toteutin kesä-heinäkuussa 2021 markkinointiyhteistyön Visit Hämeenlinnan kanssa. Etsin ja esittelin omissa somekanavissani 50 Hämeenlinnan maaseudun helmeä, eli 50 syytä piipahtaa pitäjiin. Vinkit koostettiin myös Visit Hämeenlinnan nettisivuille:

50 syytä piipahtaa pitäjiin – Hämeenlinnan maaseudun helmet: Renko - Hämeenlinna (hameenlinna.fi)

Luontoutumisretket ja -hetket Hämeenlinnan kaupungin testiperhe-kampanjan perheille (2021)

Hämeenlinnan kaupunki kehittää tulevaisuuden palveluita yhdessä asukkaiden kanssa. Olin mukana testiperhekampanjassa, jossa erilaiset perheet testaavat ja arvioivat valikoimiaan palveluita. Lue lisää täältä: https://www.hameenlinna.fi/hallinto-ja-talous/osallistu-ja-vaikuta/testiperheet/kaupungin-tulevaisuuden-rakentavat-kaupunkilaiset/

Toteutin palveluitani valinneille kolmelle perheelle seuraavanlaisia luontoutumiselämyksiä:

  1. Rento luontoutumisretki Honkalanrantaan (2 aikuista, 2 lasta): Retkeen sisältyi pientä toiminnallista tekemistä, riippumattojen virittelyä ja siellä kölllöttelyä, retkikeittimen käyttöä ja letunpaistoa sekä luonnon ihmettelyä.
  2. Luova luontoutumisretki Honkalanrantaan (3 aikuista, 5 lasta): Retkeen sisältyi toiminnallista seikkailua, erilaisia luovia ja taiteellisia toimintapisteitä, riippumattoilua, retkikeittimellä tehtyjä popcorneja ja kaakaota, sekä luonnon tarkkailua.
  3. Seikkailuhenkinen villiyrttiretki Rengossa (2 aikuista, 4 lasta): Retkeen sisältyi villiyrttien opiskelua tarinan ja seikkailun avulla. Lopuksi nautiskeltiin yrttiteetä ja rentoutettiin jalkoja yrttijalkakylvyssä. Apunani villiyrttiasiantuntijana tässä luontoutuksessa oli Pirkko-Liina, minä kehitin ja koordinoin sisällön.

Vapaaehtoisten virkistysretket, Hämeenlinnan Seudun Omaishoitajat ry (2021)

Ohjasin rentouttavan ja virkistävän luontoutumishetken janakkalalaisille omaishoitajille perjantaina 28.5.2021 Janakkalan Laurinmäellä. Yhdistyksen vapaaehtoiset puolestaan pääsivät luontoutumaan ja virkistymään vapaaehtoisten iltapäivässä torstaina 3.6.2021 Aulangolla. Molemmissa luontoutumishetkissä kesto oli yhden tunnin, ja se sisälsi erilaisia luontolähtöisiä yksilöharjoituksia sekä loppurentoutuksen.

UEFA Playmakers -kerho, Parolan Visa ry (2021)

Ohjasin Parolan Visassa 5-6-vuotiaiden tyttöjen Frozen II -elokuvaan perustuvaa jalkapallokerhoa, UEFA Playmakersia. Kerho kokoontui kymmenen kertaa alkukesän 2021 aikana.

Viestintä- ja markkinointitehtävät, Alkumaa Oy (2020-2021)

Toteutin pienimuotoisesti markkinointi- ja viestintätöitä Alkumaa Oy:lle syksyn 2020 ja kesän 2021 välisenä aikana. Yhteistyö jatkuu edelleen yksittäisten tehtävien osalta.

Tehtävät: esitteiden tuotanto, nettisivujen tekstit, sosiaalisen median sisällöntuotanto ja some-opastus sekä viestintä-, markkinointi- ja myyntitoimenpiteiden sparrailu ja avustus.

Luontoutusmuistoja menneisyydestä:

- Yhteisöpedagogiopintojen opinnäytetyönä suunnittelin ja ohjasin luontolähtöisen toiminnan ryhmän senioreille Hämeen Setlementti ry:ssä. Luontouttajan sydäntä lämmittää, että tämä vuonna 2018 luotu Luontoseniorit-ryhmä jatkaa edelleen aktiivisesti toimintaansa. Luontosenioreiden tapahtumakalenteri.

- Vuonna 2019 suunnittelin ja ohjasin Hämeen Lastenliiton järjestämän alakouluikäisten lasten luontokerhon Rengon koululla.